Καλωσήλθατε στο μεγαλύτερο και πιο ενημερωμένο οδηγό delivery της Αττικής. Στον κατάλογό μας θα βρείτε πιτσαρίες, σουβλατζίδικα, ψητοπωλεία, κρεπερί, μαγειρευτά φαγητά, gourmet, ιταλική κουζίνα, κινέζικη κουζίνα, εστιατόρια fast food, σαντουϊτσάδικα, τυροπιτάδικα, γλυκά, catering, καφέ... ό,τι τραβάει η όρεξή σας!
Το σουβλάκι είναι ένα χαρακτηριστικό ελληνικό έδεσμα, το οποίο είναι ονομαστό σε όλο τον κόσμο, το οποίο σερβίρεται κατ' εξοχήν σε ειδικά μαγαζιά (σουβλατζίδικα). Είναι επίσης και ένας τύπος γρήγορου φαγητού που το συναντάμε σε υπαίθριες εκδηλώσεις εορταστικού χαρακτήρα. Στα ελληνικά πανηγύρια, σχεδόν πάντα συναντούμε πρόχειρες ψησταριές που πουλάνε σουβλάκια με ψωμί.
Γύρος: ένα από τα σημαντικότερα εδέσματα των ψητοπωλείων
Γύρος ονομάζεται το έδεσμα που αποτελείται από κομμάτια χοιρινού κρέατος από διάφορα μέρη του ζώου. Το νοστιμότερο γύρο τον κάνει κρέας από το λαιμό του χοίρου. Ονομάζεται έτσι γιατί το κρέας για να ψηθεί περνιέται σε κατακόρυφη μεταλλική σούβλα που γυρίζει γύρω από τον άξονά της, με τη φωτιά στη μια πλευρά
Η πίτσα, με την έννοια που τη γνωρίζουμε σήμερα, θεωρείται ιταλικής προέλευσης εδώ και αιώνες. Η πρώτη "μοντέρνα" πίτσα αποδίδεται στον φούρναρη Raffaele Esposito από τη Νάπολη της Ιταλίας. Το 1889, το "Esposito of Pizzeria di Pietro" (σήμερα ονομάζεται Pizzeria Brandi) έφτιαξε μια πίτσα ειδικά για την επίσκεψη του Ιταλού βασιλιά Umberto I και της βασίλισσας Margherita.
Απόγονος του Άζυμου Άρτου, που βρίσκουμε ακόμα και στη Βίβλο, συνδέθηκε με δοξασίες που φέρνουν γούρι και καλοτυχία αφού φτιάχνεται με φυσικά προϊόντα. Η κρέπα συνδεόταν επίσης με ειδωλολατρικές γιορτές, ενώ πέρασε στα χριστιανικά χρόνια και στη γηραιά δύση σαν προϊόν που συνοδεύει γιορτές και τελετές.
Τα burgers είναι ταυτισμένα με την Αμερικάνικη κουλτούρα και πολλές φορές η αστερόεσσα φιγουράρει ως background σε σχετικές διαφημίσεις εστιατορίων. Η «εφεύρεση» αυτού του απλού συνδυασμού του κιμά με το ψωμί ξεκινά από την χρήση του βοδινού κιμά.
Η ελληνική κουζίνα με τα μαγειρευτά της φαγητά, εδώ και δεκαετίες κάνει διεθνή καριέρα. Κάποτε, ο μουσακάς και το παστίτσιο ήταν οι πιo διάσημοι πρεσβευτές της στο εξωτερικό, τα τελευταία χρόνια όμως η ελληνική κουζίνα μπορεί να καμαρώνει για διεθνή επιτεύγματα. Βασισμένη στο ελαιόλαδο και με πολλά εξαιρετικά υγιεινά πιάτα, η ελληνική παραδοσιακή διατροφή ανακηρύχθηκε μέσα από διεθνείς έρευνες ως η ιδανική και ισορροπημένη διατροφή.
Η πιο φιλόδοξη προσπάθεια, στον ελληνικό χώρο, να παρουσιαστεί μια συστηματική γαστρονομική εμπειρία καλλιτεχνικών προδιαγραφών γίνεται στη δυτικότερη χερσόνησο της Χαλκιδικής. Το πολυτελές θέρετρο Sani Resort γίνεται τα τελευταία χρόνια το σύστοιχο ενός μουσείου ή μιας συναυλιακής αίθουσας και φιλοξενεί μια περφόρμανς καλλιτεχνική…
Η Ιταλία είναι μια από τις παλαιότερες χώρες στον κόσμο, στα γεωγραφικά όρια της Μεσογείου και των Άλπεων που έχει παραμείνει κατά ένα μεγάλο μέρος αμετάβλητη καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, η Ιταλία διακρίθηκε. Η ιταλική ιστορία τροφίμων, εντούτοις, φθάνει αρκετά πέρα από τα σύνορα της χώρας.
Γαστρονόμοι γαρ, οι Έλληνες φημιζόμαστε για την ποικιλία των γεύσεων, αλλά και το τελετουργικόν ενός ωραίου γεύματος. Πλούσια η μεσογειακή κουζίνα, πλούσιες, όμως, και οι απαιτήσεις μας για περαιτέρω εμπειρίες. Εδώ και χρόνια, το κινέζικο φαγητό κατέχει κυρίαρχο ρόλο στις επιλογές μας. Στην Αθήνα υπολογίζεται ότι υπάρχουν πάνω από πενήντα, σχεδόν σε όλες τις περιοχές της πόλης, φαινόμενο που υποδηλώνει την αγάπη του Έλληνα για το κινέζικο φαγητό.
Αν αισθάνεστε ότι η δίαιτα σας περιορίζει, δεν έχετε χρόνο να ετοιμάσετε τα υγιεινά σνακ που πρέπει να περιλαμβάνει το διαιτολόγιό σας, ή απλά δεν μπορείτε να αρνηθείτε τις προσκλήσεις της παρέας για… επιδρομή στο fast food της γειτονιάς, σας έχουμε καλά νέα.
Τι είναι γρήγορο, εύκολο, σχεδόν παρεξηγημένο, έχει πλούσια ιστορία και μπορεί να γίνει γκουρμέ με λίγη φαντασία; Μα φυσικά το σάντουιτς. Και από μια τέτοια ιστορία είναι αδύνατον να λείπει ο νονός των δύο αυτών κομματιών ψωμιού που φιλοξενούν στην αγκαλιά τους ό,τι μπορεί να επινοήσει η φαντασία.
Η ιστορία του καφέ στην Ελλάδα αρχίζει από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Η Ελλάδα, σαν τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, δοκιμάζει τον καφέ πριν από την υπόλοιπη Ευρώπη. Ιδιαίτερα οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, της Θεσσαλονίκης και γενικά της Βορείου Ελλάδος πρώτοι γνωρίζουν και συνηθίζουν τον καφέ μαζί με τους Τούρκους. Στην Θεσσαλονίκη του 17ου αιώνα σύμφωνα με τις πηγές, υπάρχουν περισσότερα από 300 καφενεία όπου συχνάζουν Έλληνες και Τούρκοι, ενώ μεγάλο αριθμό καφενείων συναντά κανείς και σε άλλες πόλεις, όπως τις Καβάλα, Δράμα κ.α.